Woningontruiming in Arnhem: een kijkje achter de schermen

Woningontruiming in Arnhem

 

Nu de overeenkomst van de Europese Unie over een nieuw financieel kader voor energieproducerende landen bijna rond is, hebben de Nederlandse autoriteiten tijd gekregen om veranderingen in de energiesector door te voeren. De regering heeft groen licht gekregen om ongeveer 300 mensen in Arnhem te hervestigen, en binnenkort komen daar nog meer bij. Kijk hier voor professionele hulp met woningontruiming in Arnhem. Verkeerde plaats, juiste moment: vindt EU-Turkije 'ingewikkeld' door Turkse Koerdische PKK-strijders

Wat is de nieuwe financiële regeling tussen de EU en Turkije?

Het nieuwe financiële kader, dat de Europese Unie en Turkije in 2016 zijn overeengekomen, heeft tot doel de efficiëntie te verbeteren en het concurrentievermogen van de energiesector van beide landen sterk te vergroten. Het kader bestrijkt de gebieden energieverbruik en -voorziening, energie-efficiëntie en energieafval. In het licht hiervan heeft de Europese Commissie het licht op groen gezet voor nieuwe initiatieven op energiegebied, met name in de energiesector. De Commissie heeft met name haar goedkeuring gehecht aan een overeenkomst tussen de Europese Commissie en de Turkse staatsoliemaatschappij over een nieuw kader voor energie-efficiëntie in de landen van de interne veiligheidstroepen van de Republiek Turkije.

Beoordeling van het effect van de overeenkomst

De energiedeal tussen de EU en Turkije van vorig jaar heeft in Nederland en andere Europese landen tot verschillende zorgen geleid. Dit was vooral te wijten aan het feit dat de deal geen maatregelen bevatte om de efficiëntie van de Nederlandse energiesector, die vooral gericht is op waterkracht en aardgas, te verbeteren. Bovendien bleef in het akkoord het effect van de nieuwe energiedeal van Nederland met het in Nederland gevestigde bedrijf Energinet buiten beeld.

Nederlanders zullen niet de enigen zijn die hekken plaatsen

In feite zal het de eerste keer in de geschiedenis zijn dat Nederland geen actieve rol speelt in de energievoorziening en het energieverbruik in eigen land, omdat het lid is van de Europese Unie. Hoewel de Nederlandse overheid een grote rol speelt in de regulering van de energiesector, zijn het eigenlijk de Nederlandse bedrijven en niet hun EEA die een grote rol spelen in de economie van Nederland. De Nederlandse energiesector bestaat uit verschillende partners die elk een specifieke rol in de economie spelen. De meeste bedrijven die deel uitmaken van het energiesysteem in Nederland behoren echter tot dezelfde bedrijfstak of maken daar al deel van uit. Dit zijn bijvoorbeeld energiebedrijven als DutchGas, VLI, Veksel of Eigen Markt.

Slotwoorden

Hoewel het nieuwe akkoord geen specifieke maatregelen bevat om de energie-efficiëntie of het concurrentievermogen van de Nederlandse olie-industrie te verbeteren, is het wel bedoeld om de energie-efficiëntie te verhogen door het energie-efficiëntiebeleid van andere EU-leden te kopiëren. Hoewel het geen specifieke maatregelen bevat om de efficiëntie van energieleveranciers van derden te verbeteren, is het akkoord er wel op gericht het concurrentievermogen van Nederlandse energieleveranciers op de markt te vergroten door hun concurrentievermogen op het gebied van economie, klanttevredenheid en customer lifetime value te bevorderen.

About Alexander Holland