Blogging

Hoeveel kost het om een bedrijfspand te bouwen?

Bedrijfspand bouwen prijs

Bouwkosten voor Bedrijfspand variëren sterk, afhankelijk van de grootte, omvang en locatie van het project. Afhankelijk van het type bedrijf dat u start, kunt u gebruik maken van bestaande structuren of bouwen vanaf nul. Elk van deze scenario's brengt verschillende kosten met zich mee die de weegschaal in de ene of de andere richting kunnen doen doorslaan als het erom gaat te beslissen waar en hoe uw nieuwe bedrijf zal gedijen. In beide gevallen wilt u zich echter vertrouwd maken met de typische bouwkosten voor commerciële gebouwen voordat u met de bouw begint. Hier is een overzicht van wat typisch van invloed is op de bouwkosten voor commerciële gebouwen en hoeveel ze kunnen kosten, afhankelijk van verschillende factoren.

Onderzoek en Planning

Elk bedrijf heeft verschillende behoeften en eisen. Voordat u aan de slag met commerciële bouwkosten, zult u willen begrijpen hoe uw project zal worden gebouwd. U zult ook factoren willen overwegen zoals:

– Locatie van het project – De grootte van uw bedrijf – Bestaande structuren

– Andere factoren Hoe eerder u met de planning begint, hoe beter u voorbereid bent op onvoorziene problemen die uw budget zouden kunnen beïnvloeden.

Voorbereiding van grond en terrein

De locatie die u kiest voor uw nieuwe commerciële bouwproject kan een aanzienlijke invloed hebben op uw totale kosten. Bovendien zult u ook rekening willen houden met de bodemgesteldheid, topografie en zonering voordat u met de bouw begint. – Bodemgesteldheid – Topografie – Zonering – Andere factoren Terrein voorbereiding kan overal maken van 5 tot 25% van uw totale commerciële gebouw kosten. Het exacte percentage zal afhangen van uw site, met inbegrip van hoeveel nivellering en landschapsarchitectuur nodig zal zijn om het klaar voor de bouw te krijgen.

Prijs van het gebouw

Dit zijn de kosten van de structuur zelf. Het type gebouw dat u kiest zal een aanzienlijke invloed hebben op uw commerciële bouwkosten. Hier zijn enkele van de meest voorkomende commerciële gebouwtypes, hun voor- en nadelen en de bijbehorende commerciële bouwkosten. Geprefabriceerde gebouwen: Als u snel een commercieel gebouw nodig heeft, is deze optie misschien iets voor u. Het is een goede keuze voor gebieden met een hoger risico op natuurrampen, omdat het kan worden gebouwd in een gecontroleerde omgeving. Maar houd er rekening mee dat dit type constructie kan resulteren in hogere kosten. Vrijstaande commerciële gebouwen: Dit type gebouw wordt meestal gebruikt voor kleine kantoren, winkels en andere commerciële gebouwen die kleiner van omvang zijn. Omdat vrijstaande commerciële gebouwen vaak kleiner zijn, kunnen ze minder kosten dan andere commerciële gebouwtypes.

Commerciële gebouwen met meerdere verdiepingen: Dit type van commerciële gebouwen wordt meestal gebruikt voor kantoren. Het is een goede keuze als u veel ruimte nodig heeft voor werknemers, klanten of inventaris. Maar houd in gedachten dat deze gebouwen erg duur kunnen zijn. Strip commerciële gebouwen: Als uw bedrijf zich in een industrieel gebied bevindt, kan dit type commercieel gebouw een goede keuze zijn. Het kan één of meerdere secties hebben, wat het makkelijker kan maken om je bedrijf later uit te breiden.

Binnenafwerking en bouwkosten

Dit zijn de kosten voor het afwerken en bouwen van het interieur van je nieuwe bedrijfsgebouw. Afhankelijk van het type gebouw dat u kiest, moet u misschien extra geld uittrekken voor zaken als sprinklerinstallaties, liftschachten, speciale afwerkingen of structurele kolommen. – Sprinklersystemen – Liftschachten – Bouwkundige kolommen – Overige kosten Houd in gedachten dat het toevoegen van deze functies uw commerciële bouwkosten aanzienlijk kan verhogen. Als u niet zeker weet of uw gebouw deze voorzieningen vereist, neem dan contact op met uw lokale bouwinspectie om dit uit te zoeken.

About Alexander Holland